Amokabel logotyp
Sök

Aktuella tjänster

211011

Vi söker produktionstekniker

 

Efterfrågan för specialkabel växer kraftigt och vi förstärker vår organisation och söker nu en Produktionstekniker till Alstermo!Har du ett intresse för produktionsprocesser och vill arbeta med ständiga förbättringar och effektiviseringar? Då kan du vara rätt person för oss.ArbetsuppgifterDin viktigaste uppgift blir att driva utvecklingen framåt i syfte att nå uppsatta mål och åstadkomma ökad produktivitet och ökad leveranssäkerhet. Som produktionstekniker initierar, leder och driver du olika produktionstekniska projekt inom vår produktionsenhet. Du är med och säkrar produktionsprocessen inför framtida utmaningar samt arbetar och följer löpande upp ständiga förbättringar. Vi vill öka kapaciteten i våra maskiner genom kortare ställtider och bättre planering. Vidare vill vi minska vårt materialanvändande. 

Du är med från start till färdig produkt vad gäller projektens genomförande. Det betyder att du ansvarar för att ta fram såväl underlag samt driver projekt från förstudie till implementering. Du arbetar både självständigt och i team, med både kortare och längre projekt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som i grunden har minst 4-årig teknisk gymnasieutbildning. Akademisk utbildning med inriktning mot produktionsteknik är meriterande, liksom arbetslivserfarenhet från producerande industri.

Det är önskvärt med erfarenhet av förbättringsarbete inom industri där vi gärna ser att du jobbat utifrån ett Lean-koncept eller liknande. Det är meriterande om du har kunskaper i CAD och att framställa ritningar i 2D och 3D.

Som person är du trygg, självgående och driven. Du ser möjligheter och är lyhörd för andra medarbetares idéer och förslag. Kunskap i Office-paketet och flytande språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Intresserad?

Vill du bli del av ett företag med mycket stark tillväxt och spännande produkter?

Vid eventuella frågor kontakta Produktionschef Johan Kjellander, johan.kjellander@amokabel.com tel: 0481-50892


Välkommen med din ansökan senast 28 oktober 2021 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
 

211005

Vi söker Fastighet och Brandskyddsansvarig
 

Vi söker nu en fastighet och brandskyddsansvarig inom Amokabels fastigheter som inkluderar fabriksbyggnader samt hyreslägenheter i Gamla Alstermo och Alsterfors.


Arbetsuppgifterna på fabriken består bland annat av tillsyn av ventilationsaggregat,, kontrollansvarig för hjärtstartare, kompressorer samt portar. Du kommer att ta emot felanmälan när det gäller fastigheten.
Vintertid sköter du snöskottning/plogning/sandning vid portar och dörrar och sommartid är det klippning/röjning av grönytor. Vi har en liten och smidig hjullastare som underlättar jobbet av plogning och sandning vintertid.


Som brandskyddsansvarig kommer du att vara föreståndare av brandfarlig vara och som kräver en dags utbildning som vi står för. Du kommer med vissa intervaller att göra SBA kontroller och test av rökdetektorer, rökluckor, utrymningsvägar, branddörrar, portar och nödbelysning.


Arbetsuppgifterna på hyreslägenheterna består bland annat av felanmälan från hyresgästerna och kontakt med entreprenörer vid ombyggnad och renoveringar. Du kommer att göra lägenhetsbesiktningar och har du inte denna erfarenhet förser vi dig med den via utbildning. Snöskottning och skötsel av grönytor ingår även vid hyreslägenheterna.

 

Vi lägger stor vikt på att du är noggrann och kan jobba självständigt samt har öga för ordning och reda.

God datorvana är ett krav, extra meriterande är CAD-erfarenhet.

Du bör ha erfarenhet av fastigheter och hjullastare mm.

Ordinarie arbetstid för tjänsten är dagtid 100%.

 

Ansökan
För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Verkstadschef Andreas Sorttanen, dagtid +46 481 750 846 eller VD Elin Blad, dagtid, +46 481 50878. Skicka CV och kort personligt brev till andreas.sorttanen@amokabel.com

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Sista ansökningsdag är 24/10-2021

Välkommen med din ansökan!

 

 

210916

Vi söker Logistikmedarbetare
 

Amo Installationskabel är en av divisionerna inom Amokabelkoncernen som är under tillväxt och vi behöver nu stärka upp på logistiksidan. Som medarbetare på vår logistikavdelning är du delaktigt i hela flödet av utleveranser. Allt från packning tills att godset lämnar vår fabrik. Vi erbjuder dig en varierande tjänst där ni jobbar i ett team om 2 personer och för att passa med oss måste du i rollen vara flexibel och våga utveckla men aldrig vara rädd för att "hugga i" där det behövs.

Tjänsten är på 60%.


Vi vill att du har:

 • Erfarenhet av logistik i form av utleveranser.
 • Bokning av transporter, både inrikes och utrikes.
 • Truckvana.
 • Ett plus om du har kunskap i Monitor och Unifaun.
 • Du bör ha goda egenskaper i både det svenska och engelska språket
 • Förmågan att arbeta självständigt, stark personlig drivkraft och är engagerad, kreativ och lyhörd i ditt förhållningssätt

Placeringsort är Alstermo och vi ser gärna att du är rotad i regionen.

Vi har en företagskultur där vi samarbetar tätt och delar med oss av vår kunskap.

Ansökan
För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Försäljningschef Therese Gill, dagtid +46 481 750 820 eller Produktionschef Mattias Bror, dagtid, +46 481 750 838. Skicka CV och kort personligt brev till hr.installation@amokabel.com

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag är 30/9-2021

Välkommen med din ansökan!

 

 

210913

Vi söker säljare Elnät

 

Amo kraftkabel som en av divisionerna inom amokabel koncern tillverkar produkter för såväl den svenska som globala elnätsmarknaden. Vi har en expanderande produktportfölj inom bland annat kabel och luftledning där vi idag är världsledande.

Vi har en attraktiv kultur vilken präglas av snabba beslutsvägar, decentralisering och entreprenörsanda.

Vi söker nu dig som säljare för att bli en del av vår fortsatta expansionssatsning på exportmarknader samt nordliga delen av Sverige. Som en del av vårt säljteam erbjuder vi ett mycket varierande och spännande arbete där det finns stora möjligheter för utveckling. Vi ser gärna att du är en drivande person med ambitioner att utvecklas av möjligheter där vi sätter kunden i främsta fokus.

Tjänsten innebär bland annat:

 • Utveckling av nya och befintliga kunder
 • Uppföljning av leads
 • Planera säljaktiviteter och insatser i enlighet med strategi

Kontakta vår försäljningschef Filip Jidne via mail, filip.jidne@amokabel.com alt. via telefon, 0481-50891 för mer information.
Intervjuer kommer att ske löpande med sista dag för ansökan 2021-10-14.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Select site

 • Sweden flagSweden
 • United Kingdom flagUnited Kingdom
 • Norway flagNorway
 • Australia flagAustralia

or

 • Enter global site